DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE GELENEKSELLEŞEN RAMAZAN AYI YURT DIŞI YARDIM KOLİLERİ YOLA ÇIKTI.

28.02.2024

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün, geleneksel hale getirdiği Ramazan ayına özel yurt dışı yardım kolileri yola çıktı.

Ramazan ayına sayılı günler kala Genel Müdürlüğümüzce Hayır hizmetleri faaliyetleri de hız kazandı. İslam coğrafyasında yardımlaşmanın da ayı olarak bilinen Ramazan ayında vakfetmenin, paylaşmanın, dayanışmanın gereği olarak ecdadın ayak bastığı topraklarda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere 20 Bin Gıda Kolisi yola çıktı. 

Aksu; “Her ramazan ayı öncesi geleneksel hale getirdiğimiz Yurt Dışı Yardım Kolilerimizin 2024 yılı Ramazan ayı kolileri bugün yola çıktı. Kazası belasız ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmasını temenni ediyorum. Tüm mazlum coğrafyalara gücümüz yettiğince el uzatmaya devam edeceğimizi de tekraren belirtmek istiyorum.’’

Her sene Ramazan ayında geleneksel hale getirilen yurt dışı yardım kolileri ile ilgili Genel Müdürümüz Sinan Aksu; “Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak geleneksel olarak yaptığımız yardımlarımızla Türk-İslam vakıf medeniyetimizin ayak izlerinin olduğu topraklardaki kardeşlerimizi unutmadığımızı gösteriyoruz. Vakıflarımız geçmişimizle bugünümüz arasında bir köprü, yüzyıllardır aralıksız devam eden bir hayır kapısı ve dua sebebidir.

 Ecdadımızdan öğrendiğimiz şiar gereği; yardımlarımızı yaparken insanların dinine, diline, ırkına ve ideolojisine bakmıyoruz. Bizlere miras kalan yardımlaşma ve dayanışma düsturunu kendimize rehber ediniyoruz. Ecdadımızın dua kapılarının kapanmaması için bizlere miras bıraktığı doğrultuda hayır hizmetlerini yerine getiriyoruz.

Bu doğrultuda bu sene de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 4.000, Bosna Hersek’e 5.000, Kosova Cumhuriyeti’ne 5.000, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ne 4.000 ve Karadağ’a 2.000 olmak üzere toplamda 20.000 gıda kolimizi yerlerine ulaşması için bugün uğurladık. Cenab-ı Allah vakfeden ecdadımızdan razı olsun. Millet olarak yardımlaşma duygumuz artsın, eksilmesin.” dedi.

Gıda kolilerinin içerisinde uzun ömürlü tüketim malzemeleri yer alıyor…

Genel Müdürlüğümüzün yardım kolilerinin içerisinde uzun süreli dayanıklı tüketim malzemelerinden olan Un, Salça,Ayçiçek Yağı, Kuru Fasulye, Makarna, Kırmızı Mercimek , Şehriye, Pirinç,Tahin Helva, Kuru Üzüm ve Hurma yer alıyor.

 

 

YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »