‘BİRRDEN BİNLERE’ VAKIF HAFTASI VE ÖDÜL TÖRENİ PROGRAMIMIZ CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE GERÇEKLEŞTİ.
Genel Müdürlüğümüz tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ‘Birden Binlere’ başlıklı Vakıf Haftası ve Ödül Töreni Programımıza Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılarımız Sayın Dr. Serdar ÇAM, Sayın Ahmet Misbah DEMİRCAN, Sayın Özgül ÖZKAN YAVUZ, Genel Müdürümüz Sayın Burhan ERSOY, Vakıf Temsilcilerimiz ve Vakıf İnsan Ödülü alan hayırseverler katıldı.
“Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği” temalı Vakıf Haftası ve Ödül Töreni Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat OKTAY; eğitimden sağlığa, yardımlaşmadan, paylaşmaya pek çok alanda faaliyet yürüten vakıfların, asırlardır geniş bir coğrafyada varlığını sürdürdüğünü, faaliyetlerini devam ettirdiğini belirtti.
Vakıf hizmetlerinin esasını "Allah rızasını kazanma" gayesinin oluşturduğunu anımsatan Oktay, bunun da vakıfların faaliyet yelpazesini insanları aşan, her türlü canlıya ve varlığa uzanan bir genişliğe ulaştırdığını dile getirdi.
Eğitimde, sağlıkta, evlilikte, iş kurmada, hayatın her alanında insanların, vakıfların desteğini yanlarında bulduklarından bahseden Oktay, ‘Bizim kültürümüzde, başka hiçbir yerde rastlayamayacağınız bir 'vakıf insanı' kavramı vardır.’ dedi.
Programda konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY, Vakıf medeniyetinin özü insana iyilik yapmakta değil, onu iyilik yapmaya teşvik etmesinde saklıdır’ diyerek, ödül alan hayırseverlere teşekkürlerini sundu.
Program kapsamında herkesi saygı ve sevgi ile selamlayarak konuşmasına başlayan Genel Müdürümüz Sayın Burhan ERSOY, “Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği” temasıyla kutladığımız bu anlamlı Vakıf Haftası Törenimize hoş geldiniz.’’ dedi.
Ersoy konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Ülkemizin en köklü kurumlarından olan Vakıflar, Anadolu topraklarında kökleri 1048’de bu yıl anıtını da yaptığımız Pasinler’de atılan, Vakıf geleneğini, medeniyetini gelecek nesillere aktarmayı kendine görev edinmiş, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, varlığı paylaşmak ve sevinci bölüşmek bilincini topluma aşılamayı düstur edinmiş kadim bir kurumdur. Fedek Hurmalığı, Selçuklu ve Osmanlıdan günümüze kadar toplumsal yapının ayrılmaz bir parçasıdır.’’
‘’Geleneksel olarak Mayısın 2. Haftası kutlanan Vakıf Haftası tüm vakıf dostlarını bir araya getiren, kimi zaman bir gülümsemesiyle, kimi zaman yaptığı yardımlarla, kimi zaman ise Medeniyetimizi- Maneviyatımızı gelecek kuşaklara aktarmada toplumsal rol alan Vakıf insan ödüllerimizi vereceğiz.’’ diyen ERSOY, bu farkındalıkla Vakıf dostlarımızın sayılarının katlanarak artmasını temenni etti.
Bünyesinde medeniyet değerlerini barındıran, geçmişten geleceğe köprü, öncü ve önder bir anlayışla sadece sunulan çözümleri seçmek değil, en uygun çözümü bulmanın gayreti içinde olduğumuzu belirten ERSOY, ‘’Bizleri yalnız bırakmadığınız, heyecanımızı paylaştığınız için hepinize minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.’’ dedi.